Informationsbrev om cykelrensning

Informationsbrev till medlemmarna i BRF Silouette och BRF Panorama


Hej kära medlemmar,
Vi vill informera er om att det är dags för en cykelrensning i våra föreningar. För att säkerställa att våra gemensamma utrymmen är välordnade och säkra, kommer följande åtgärder att vidtas:

Cykelmärkning:
BRF:ernas styrelser kommer att märka upp alla cyklar med en lapp. Om din cykel får en lapp, vänligen ta bort den inom 1 månad.

Cyklar i Rullstolsrummen:
För er som för närvarande har era cyklar i Rullstolsrummen på entréplan, vänligen flytta dem till er förenings angivna cykelrum. Rullstolsrummen är endast avsedda för rullstolar, permobiler och/eller barnvagnar och rummen kommer att märkas upp tydligt efter cykelrensningen. Endast medlemmar som har behov av tillträde kommer att få access. De ska då anmäla sitt behov till respektive styrelsen.

Viktiga datum

15 oktober - Cyklar märks upp

15 november - Sista datum att ta bort märkning på cykel eller flytta till rätt cykelrum. Cyklar som fortsatt är märkta eller som inte har flyttats kommer att tas om hand.

  • BRF Silouttes cykelrum finns på plan 0, ingång Magasinsgången 16.
  • BRF Panoramas cykelrum finns på plan 0, ingång Magasinsgången 34. Det finns även en bur på -2 och -3 i garaget.
  • Cykelställ finns även utomhus i början av Magasinsgången och ett i slutet utanför Magasinsgången 34.

Samarbete med iRecyle:
I år kommer vi att samarbeta med iRecyle (https://irecycle.se/sv/). Om en cykel felaktigt omhändertas, kan ägaren kontakta iRecyle direkt och få tillbaka sin cykel på Döbelnsgatan 52 vid Odenplan mot en avgift på 350 kr.

De cyklar som inte hämtas ut hos iRecycle inom 3 månader kommer att renoveras till mekaniskt toppskick och säljas vidare i återbrukssyfte. iRecycle arbetar även med att hjälpa socialt utsatta tillbaka till arbetsmarknaden genom att lära dem cykelhantverket.

Vi hoppas på er förståelse och samarbete i denna process. Tillsammans kan vi skapa en bättre och säkrare miljö för alla medlemmar.

Tack för ert samarbete!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för BRF Silouette och BRF Panorama